Eşti aici

Ministrul Dorin Recean anunţă că pleacă în sectorul privat

 

Ministrul în exerciţiu al afacerilor interne, Dorin Recean, a anunţat pe pagina sa de Facebook că este la sfârşit de mandat şi că pleacă din sectorul public în sectorul privat, transmite IPN.

„La finalul mandatului de ministru, doresc să vă mulţumesc pentru încrederea şi suportul oferit reformei Ministerului Afacerilor Interne. În ultimii doi ani şi patru luni, am lucrat împreună cu echipa nouă şi cu managerii cu experienţă ai subdiviziunilor MAI la transformarea ministerului şi a poliţiei în instituţii după model european, în instituţii care servesc cetăţeanul, instituţii transparente, deschise şi prietenoase”, menţionează Dorin Recean. Potrivit oficialului, a fost o perioadă a transformărilor. Ca orice schimbări, reforma MAI a generat nemulţumiri şi critici, dar acum încrederea cetăţenilor în poliţie a crescut.

Dorin Recean a mai spus că, la venirea în MAI, a avut obiectivul de dezvoltare instituţională şi realizare a planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize şi creşterea încrederii cetăţenilor în poliţie. „La final de mandat, constatăm realizări în ambele direcţii. Am reuşit aceasta prin aprobarea şi implementarea unei legi noi, a unei structuri noi pentru MAI şi subdiviziuni. Am reuşit o dotare fără precedent a ministerului cu cele mai moderne mijloace şi echipamente. Am schimbat uniforme, însemne, proceduri şi metode de lucru”, notează ministrul în mesajul său pe facebook.

Pentru următorii ani, potrivit lui Dorin Recean, MAI are un plan de acţiuni concret şi susţinerea financiară necesară pentru a creşte constant (cu cel puţin 5% anual) încrederea cetăţenilor în instituţie, dotarea tuturor locurilor de muncă la standarde europene, dotarea poliţiei de frontieră la standardele Schengen, reducerea timpului de intervenţie a tuturor subdiviziunilor la maximum 15 minute în orice colţ al ţării, asigurarea integrităţii angajaţilor şi întregului sistem MAI.

După validarea de către Curtea Constituţională a alegerilor din 30 noiembrie, Guvernul şi-a depus mandatul, conform legislaţiei. Guvernul în exerciţiu asigură îndeplinirea funcţiilor de administrare a treburilor publică până la depunerea jurământului de către membrii noului guvern.