Eşti aici

500 de autorizații pentru tranzitarea mărfurilor prin Ucraina

Federația Rusă urmează să acorde în regim de urgență 500 de autorizații suplimentare pentru tranzitarea mărfurilor moldovenești pe teritoriul Ucrainei pentru a fi exportate în Rusia. Despre aceasta anunță președintele Igor Dodon, care menționează că la o astfel de înțelegere a ajuns ca urmare a unei discuții telefonice cu reprezentantul special al președintelui rus pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Moldova, vicepremierul rus, Dmitri Kozak, transmite IPN.

Totodată, președintele contează pe o implicare mai activă a ministerului de ramură al Republicii Moldova în soluționarea a astfel de probleme.

În urma unei vizite efectuate iarna trecută în Federația Rusă, președintele Dodon a anunțat că toate tipurile de mărfuri moldovenești pot fi exportate din 31 ianuarie 2019 pe piața Federației Ruse, tranzitând teritoriul Ucrainei. Rusia a permis tranzitarea mărfurilor moldovenești pe teritoriul Ucrainei, după ce acest fapt a fost interzis de Guvernul Federației Ruse în decembrie 2018.