Eşti aici

Amenzile pentru depășirea limitei de viteză, mai mari

Educarea șoferilor moldoveni continuă să se facă prin ridicarea amenzilor. Astfel, conform Inspectoratului Național de Patrulare, în continuare conducătorii auto care vor depăși limita de viteză vor fi penalizați mai dur.
Adică, cei care vor întrece limita de viteză cu 40 - 60 km/h, vor trebui să achite o amendă de pînă la 1.800 de lei. Şoferii care vor depăși limita de viteză cu 60 - 80 km/h, vor fi sancţionaţi cu până la 2.500 de lei și privați de permisul de conducere pe un termen de maxim 6 luni. Cei care vor întrece limita cu mai mult de 80 km/h vor primi o amendă de până la 5 mii de lei, având totodată și inderdicția de a se urca la volan timp de 6 luni.
Mai dur vor fi pedepsiți și șoferii care vor depăși repetat limita de viteză, în acest caz amenzile fiind cuprinse între 5 mii de lei și 100 de mii de lei, plus privarea de permisul de conducere pe un termen de maxim un an de zile.
Poliția menționează că aceste noi schimbări ale prevederilor legate de depășirea limitei de viteză au drept scop reducerea numărului de accidente de pe drumurile din Moldova.