Eşti aici

Bazinele și piscinele vor fi închise din nou

Începând de mâine, 1 august, și pe toată durata stării de urgență în sănătate publică, activitatea piscinelor și bazinelor din țară va fi sistată. Decizia a fost aprobată după ce specialiștii în sănătate au declarat că în aceste zone normele epidemiologice nu sunt respectate și se formează focare de COVID-19.

„Nu toate instituțiile și agenții economici respectă acele reguli sanitar-epidemiologice. Am analizat unde este cel mai înalt grad. Din informația prezentată de ANSP, MAI, o situație alarmantă avem în privința locurilor de agrement, în special este vorba despre piscine, bazine, unde este o aglomerație mare de oameni, regulile nu sunt respectate și avem focar al acestei pandemii”.

Premierul a venit c-un avertisment și pentru ceilalți proprietari care dețin localuri de agrement.

„Fac apel către proprietarii, administratorii altor unități comerciale de divertisment: asigurați respectarea normelor sanitar-epidemiologice. În caz contrar, din păcate, vom veni și în aceste sectoare cu astfel de restricții”.

Măsura de sistare a activității bazinelor și piscinelor din întreaga țară va fi menținută până cel puțin pe 31 august, când ar urma să expire starea de urgență în sănătate publică.