Eşti aici

Democratul Sergiu Sîrbu, sub lupa autorităților

Deputatul Partidului Democrat, Sergiu Sîrbu este vizat într-un dosar penal, lucru confirmat chiar de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo, care a mai adăugat că dosarul a fost pornit de către fostul procuror interimar Dumitru Robu.

„ –În privința lui a fost pornit un dosar penal de către procurorul general interimar, Robu trei luni în urmă. Despre acest dosar am aflat recent, alaltăieri. –De ce este bănuit domnul Sîrbu? –Sincer nu știu de ce și vă spun și din ce cauză, pentru că acest dosar a fost în procedura Procuraturii Anticorupție, respectiv eu nu m-am amestecat în dosarele investigate de PA.”

Totuși, procurorul general a ținut să precizeze că deputatului nu îi va fi retrasă imunitatea parlamentară, negând astfel zvonurile lansate în acest sens chiar de către democrat.

„Nu, desigur. Reținerea și restul acțiunilor în privința deputaților se efectuează numai după adresarea procurorului general în Parlament și după primirea acordului respectiv. Noi nu planificăm și sincer nici nu știu despre ce dosar este vorba.”

Menționăm că declarații lui Alexandr Stoianoglo au fost făcute după ce miercuri seara, Sergiu Sîrbu, în cadrul unei emisiuni de la Moldova1, a declarat că după ce pe numele lui au fost deschise câteva dosare penale, el a devenit ținta mai multor presiuni, iar la următoarea ședință a Parlamentului ar urma să îi fie ridicată imunitatea.