Eşti aici

Donald Trump, amendat cu două milioane de dolari

Se întâmplă și la cele mai mari case. Preşedintele Americii Donald Trump a fost condamnat de un judecător al statului New York la plata a două milioane de dolari reprezentând sancțiunea pentru folosirea fundaţiei sale ca instrument politic. Decizia a fost luată în urma unui acord amiabil încheiat între părți.

Trump a intrat în vizorul autorităților americane în ianuarie 2016, după o gală de caritate. Aceasta ar fi fost, de fapt, gestionată de echipa sa de campanie. Astfel, cei 2,8 milioane de dolari strânşi la gală au fost trecuţi doar prin fundaţie, ulterior ei fiind folosiți ca instrument al campaniei lui Donald Trump.

Procurorul statului New York a sesizat cazul în iunie 2016, afirmând că șeful de la Casa Albă a folosit organizaţia în scopuri personale, şi nu pentru acţiuni de caritate.

Deşi preşedintele american a dat asigurări în mod repetat că nu va face compromisuri în acest dosar, el şi trei dintre copiii săi au încheiat un acord amiabil cu procurol pe caz pentru a opri urmărirea în justiţie.