Eşti aici

Economia națională, furată la greu în ultimii ani

Economia națională a fost furată la greu de așa-numiții baroni ai fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Declarația îi aparține ministrului Economiei, Vadim Brînzan și a fost făcută în cadrul unei ieșiri la presă, unde a mai menționat că ceea ce a descoperit în ultimele trei săptămâni, confirmă că Moldova a fost transformată într-o afacere proprie.
 (Vadim Brînzan, ministrul Economiei)
„O mână de oameni au adus schemele din anii 1990 în structurile statului și au transformat o țară întreagă în propria afacere. Banii noștri, ai cetățenilor, ajungeau, nu în bugetul țării, dar în buzunarul unui grup criminal organizat. Majoritatea structurilor din economie erau controlate și subordonate baronilor Partidului Democrat. ”
Potrivit ministrului Economiei, lunar, prin schemele frauduloase, bugetul statului era prejudiciat cu sute de milioane de lei.
 (Vadim Brînzan, ministrul Economiei)
„Lunar, din toate aceste scheme, bugetul statului era prejudiciat cu minim 400 de milioane de lei, bani care ajungeau în buzunarele acestui grup criminal organizat. Aici orice comentariu este de prisos. Închipuiți-vă ce se putea face cu 400 de milioane lei/lunar, dacă acești bani ajungeau în bugetul statului?!”
În această ordine de idei, oficialul le-a sugerat celor implicați în tot acest haos să-și dea demisia și să colaboreze cu actuala guvernare pentru a stopa definitiv aceste scheme murdare.
 (Vadim Brînzan, ministrul Economiei)
„Vreau să transmit un mesaj acestor baroni, șefilor, șefuleților, procurorilor, judecătorilor, funcționarilor și executorilor care au participat și încă participă aceste scheme frauduloase, în primul rând Plahotniuc a plecat și nu se va întoarce în Moldova decât în cătușe. Gata! Nu mai aveți acoperire.”
Menționăm că tot astăzi, Vadim Brînzan a dat asigurări că noua guvernare de la Chișinău, mai ales că are susținerea Americii, Uniunii Europene și a altor parteneri externi, întreprinde toate măsurile pentru a readuce economia Moldovei pe un drum cât mai bun și cât mai transparent.