Eşti aici

Ieftinire cu un leu la benzină și motorină

Scăderea drastică, fără precedent, a prețurilor la barilul de petrol contribuie din plin la ieftinirea tarifelor la carburanți. Astăzi, mai multe stații PECO din țară au afișat prețuri mai mici cu un leu la benzină și motorină. Astfel, un litru de motorină costă acum 13,12 lei, comparativ cu 14,12 lei. Prețul pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95 este de 15,47, comparativ cu 16,47 lei acum o zi. Gazul lichefiat costă 9,67 lei, în comparație cu 9,77 lei.

Ultima ieftinire a avut loc la începutul lunii aprilie, când prețul la motorină s-a ieftinit în medie cu 55 de bani, benzina – cu 25 de bani, iar gazul lichefiat cu 10 bani, după o scumpire drastică produsă la începutul lui ianuarie.

Luni, pentru prima dată în istorie, prețul unui baril a scăzut sub zero. Cauza, desigur, este epidemia de coronavirus care a afectat economia mondială. Mai exact, prețurile au scăzut la niveluri negative – asta însemnând că vânzătorii plătesc cumpărătorilor, astfel încât aceștia din urmă să ia petrolul. Minunea a durat doar o zi. Ieri, cotația petrolului a revenit la normal, cu 21 de dolari pentru un baril. Chiar și-așa, pierderile sunt enorme, potrivit experților.