Igor Dodon: „Filarmonica va fi reconstruită”

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din capitală, care a fost grav afectată de incendiul de ieri, nu poate fi reparată, respectiv va fi construită de la zero. Despre asta a anunțat astăzi șeful statului Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”, imediat după ce, alături de prim-ministrul, Ion Chicu și ministrul Educației, Igor Șarov, au mers la fața locului.

„A doua etapă foarte importantă este  pregătirea unui proiect de construcție, pentru că eu nu cred că va fi reconstrucție, am menționat deja. Cred că vor rămâne doar coloanele din față, dar restul trebuie construit de la zero.”

Astfel, Igor Dodon a declarat că autoritățile au luat deja primele măsuri în vederea reconstrucției Filarmonicii Naționale.

„Eu știu că că colegii de la Guvern, domnul ministru al Educației și Culturii, domnul prim-ministru examinează posibilitatea să anunțe un concurs public pentru a vedea care este cea mai bună idee, propunere a unui proiect de construcție a Filarmonicii din Chișinău. Eu sper foarte mult ca această etapă importantă să fie gata până la sfârșitul anului. Paralel cu aceasta deja este deschis un cont special pentru acumularea de surse.”

În context, șeful statului a menționat că deja unii sponsori l-au contactat, expunându-și disponibilitatea de a acorda un milion de lei, sumă care va ajunge în zilele apropiate.

Amintim că edificiul construit în anul 1912 a suferit daune substanțiale după ce ieri, în jurul orei 13:00, un incendiu puternic a izbucnit în interiorul său, iar flăcările care au ars până azi dimineața au distrus Sala mare de concerte, iar Sala mică a suferit deteriorări considerabile.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata