Eşti aici

Încă un Botnari pleacă din Parlament

După ce Constantin Botnari a depus mandatul de deputat din Parlament, un alt deputat al Partidului Democrat anunță că-și depune mandatul, la câteva luni de la obținerea acestuia. Alexandru Botnari, cel care a câștigat pe circumscripția de la Hâncești, oraș în care acesta a fost primar începând cu 2003, a ales să plece din Legislativ și să se întoarcă la șefia Primăriei orașului Hâncești.

Anunțul a fost făcut chiar de Botnari, astăzi, în plenul Parlamentului.

„Doamna președinte, stimați colegi, astăzi este ultima zi în care eu sunt în Parlament și ar trebui să iau o decizie”.

Alexandru Botnari a ajuns în Parlament pe circumscripția uninominală Hîncești. Prin urmare, odată cu demisia acestuia din funcția de deputat, în circumscripția Hîncești vor fi organizate alegeri parlamentare noi. Potrivit legislației, acestea pot fi organizate la trei luni după ce Parlamentul ia act de demisia acestuia, asta însemnând că, cel mai probabil, vom avea legislative noi la Hâncești la începutul primăverii lui 2020.

Tot astăzi, Parlamentul a acceptat demisia lui Constantin Botnari din funcția de parlamentar, iar locul lui, după cum urmează conform listei supleanților PD, ar urma să fie luat de Radu Rebeja, fost internațional moldovean de fotbal și fost secretar de stat la Ministerul Educației.