Eşti aici

Inițiativele fostei guvernări, o povară pentru Moldova

Multe dintre inițiativele fostei puteri politice din Moldova sunt o adevărată povară pentru stat. Declarația îi aparține ministrului Economiei, Vadim Brînzan și a fost făcută în cadrul unei ieșiri la presă în care și-a prezentat Raportul primei sale săptămâni de activitate. În primul rând, Vadim Brînzan a menționat problemele legate de prețurile la gaze și transport, care, în loc să fie ajustate treptat, ele au fost înghețate, cu scopul de a oferi cetățenilor o stabilitate economică artificială.
 (Vadim Brînzan, ministrul Economiei)
„În loc ca să mărească tarifele, să le ajusteze la realitatea de atunci, prețul a fost chiar micșorat, argumentul fiind, „Noi avem o pernă economie care s-a acumulat pe parcursul perioadelor precedente și iată această pernă de economie noi putem să o folosim”. Deci, în loc ca să ajusteze tarifele la realitate, ei le-au micșorat. Acum ei au plecat și ne-au lăsat nouă această problemă.”
O chestiune neplăcută, mai spune ministrul, se atestă și la capitolul infrastructura drumurilor.
 (Vadim Brînzan, ministrul Economiei)
„Noi înțelegem că este vara, că acum trebuie de reparat drumurile, de început construcția drumurilor noi. Vă asigur că noi lucrăm, dar nu putem să facem mișcări bruște atât timp cât nu am înțeles încă unde pleacă banii statului și până nu ne asigurăm că procesul de acestor contracte este absolut transparent.”
Cu toate acestea, oficialul a dat asigurări că lucrurile vor fi aranjate în așa fel ca moldovenii să nu fie afectați. Or, noua Guvernare are tot sprijinul partenerilor externi.
(Vadim Brînzan, ministrul Economiei)
„Vreau să vă asigur că avem suportul absolut și total al partenerilor noștri de dezvoltare. Mă refer și la Uniunea Europeană, și la America, în ceea ce privește deconspirarea schemelor ilicite pentru a aduce economia tenebră în cadrul legal, în ceea ce privește demonopolizarea, privatizarea și dezvoltarea.”
Menționăm că Vadim Brînzan a reiterat faptul că lucrurile vor începe să meargă de-a dreptul bine odată cu recuperarea banilor de la cei implicați în „furtul miliardului”.