Eşti aici

Ion Chicu dorește reformarea totală a Moldovei

În contextul situației din țară, premierul Ion Chicu își dorește un set de reforme administrativ-teritoriale, similară celei de până în 2003, și care în rezultat să aducă Moldovei „Unirea cu Uniunea Europeană”.

Astfel, într-o postare pe Facebook, prim-ministrul a scris că avem cel mai mare aparat administrativ local/per capital în toată Europa. Sute de primării cu mai puțin de 700-1000 de locuitori. Anual, miliarde de lei se cheltuie irațional pentru întreținerea a mii de funcționari. Cel mai grav, că nici serviciile prestate cetățenilor în asemenea circumstanțe nu au cum fi calitative.

„La Guvern este deja pregătit Conceptul acestei reforme, iar revenirea în 2023 la o structură administrativ-teritorială rațională este absolut imperativă. Speculații de tipul „cetățenii nu vor avea acces la serviciile publice” țin tot de categoria „cipizare” și constituie populism nerușinat", a conchis Chicu.

Totodată, prim-ministrul își dorește salarii de trei ori mai mari pentru pedagogi, medici și alte categorii de intelectuali, o revoluție în justiție și sistemul organelor de drept, o reformă în educație, investiții, precum și strategicii logice în economie și finanțe, respectiv în agricultură, zootehnie și industrie prelucrătoare.