Eşti aici

Localizarea lui Plahotniuc, încă un mister

Locul aflării fostului lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc rămâne a fi un mister pentru autoritățile de la noi, la două săptămâni după ce acesta a fost dat în căutare internațională. Cel puțin asta a declarat procurorul general interimar, Dumitru Robu, la finalul ședinței de astăzi a Consiliului Superior al Procurorilor.

Întrebat la ce etapă se află dosarul intentat pe numele lui Plahotniuc, Robu a spus la primele informații despre aflarea lui, organele de drept moldovenești vor trece direct la următoarea etapă, cea în care vor cere extrădarea ex-liderului PD.

Solicitat să comenteze informațiile precum că Plahotniuc s-ar afla în orașul american Miami, Robu a refuzat că confirme sau să infirme această supoziție.

Amintim că fostul deputat a fost dat în căutare internațională și interstatală de către CNA, pe 28 octombrie, după ce nu s-a prezentat la Procuratura Anticorupție, unde este citat într-un dosar penal deschis pentru spălarea banilor, săvârșită în proproții deosebit de mari.

Vladimir Plahotniuc a părăsit Moldova la 14 iunie, imediat după formarea alianței PSRM – ACUM, el aflându-se pentru o perioadă în America, potrivit datelor biroului de imigrație al acestei țări.