Eşti aici

Mandat de arestare pe numele lui Plahotniuc

Procurorii au cerut mandat de arestare pe numele fostului președinte al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc. Informația vine de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Mandatul de arestare este solicitat în baza a trei capete de acuzare: spălare de bani, escrocherie și organizarea și conducerea unui grup criminal.

Amintim că luni, 18 mai, procurorul general Alexandr Stoianoglo a anunțat că va fi adoptată o nouă ordonanță de punere sub învinuire a lui Plahotniuc, cu trei capete de acuzare: crearea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani.

„Imediat ce actele de învinuire vor fi traduse în limba engleză, vor fi expediate în SUA pentru a fi extrădat în Moldova și tras la răspundere”, a spus Stoianoglo.

„Dispunem de probe incontestabile că Vladimir Plahotniuc a beneficiat de peste 100 de milioane de dolari, sub formă de credit, prin intermediul grupului Shor. Din acești bani el a procurat acțiuni la o bancă, clădiri, compania de asigurări Asito, Casa Modei și Hotelul Național. Banii obținuți de la BEM erau utilizați de către Plahotniuc în scop personal, sau de către companiile afiliate acestuia. Din acești bani a procurat și un avion”, a declarat procurorul general.

Avocații lui Plahotniuc sau însuși Plahotniuc nu a venit cu vreo reacție deocamdată.