Eşti aici

Mergeți la seceriș? Atenționările salvatorilor

În contextul evitării incendiilor pe suprafețe extinse de terenuri agricole, pompierii interzic alimentarea și reparația tehnicii agricole de recoltare a grânelor pe suprafețele cu roadă, pentru a evita aprinderea și extinderea focului.

Salvatorii atenționează că este strict necesar ca tractoarele și combinele să fie dotate cu stingătoare și alte mijloace primare de intervenție în caz de incendii.

Fumatul în  lanuri  de cereale, miriști sau în apropierea acestora este strict interzis. Totodată, pompierii avertizează cetățenii că utilizarea focului pentru nimicirea paielor, miriștii sau altor resturi vegetale pe terenuri agricole s nu se admite. Mai mult, în scopul evitării răspândirii arderii în caz de incendii pe spații extinse, lanurile cu cereale trebuie să fie separate cu fâșii arate de-a lungul drumurilor, căilor ferate adiacente şi fâşiilor forestiere

Anul trecut, în Moldova au fost înregistrate 59 de intervenții ale salvatorilor și pompierilor la lichidarea arderii miriștii uscate, în urma cărora sute de hectare de teren au fost distruse.