Eşti aici

În Moldova au ajuns primele doze de vaccin antigripal

Chiar dacă cu întârziere, primul lot de 50 de mii de doze de vaccin antigripal a ajuns la Depozitul Național de vaccinuri al Agenţiei Naționale pentru Sănătate Publică, relatează MOLDPRES.

Astfel, astăzi, vaccinul va fi livrat instituțiilor medicale din Chișinău și teritoriilor aferente, iar în următoarele zile, acesta va fi transportat în toate unitățile administrativ-teritoriale.

Conform sursei citate, acest lot va fi utilizat pentru vaccinarea femeilor gravide şi a copiilor. Celelalte categorii de risc vor fi acoperite din următoarele 150 de mii de doze care vor fi livrate în decursul lunii curente.

Amintim că cele 200 de mii de vaccinuri antigripale trebuiau să ajungă în Moldova până la sfârșitul lunii octombrie, anunțau anterior autoritățile.

Măsurile de igienă personală printre care spălatul pe mâini cu apă și săpun, respectarea unui mod de viață sănătos şi alimentația corectă, sunt esențiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin infecții virale acute ale căilor respiratorii și în special prin gripă.