Eşti aici

Morales, fugit din Bolivia, a primit azil în Mexic

Fostul președinte al Boliviei, Evo Morales, a primit azil în Mexic, la 24 de ore de la demisie. Fostul oficial de stat a declarat că a fost amenințat, timp în care lumea din stradă și opoziția l-au acuzat de fraudă masivă în cadrul alegerilor prezidențiale. Autoritățile boliviene au declarat că Morales a zburat la bordul unui avion al guvernului mexican.

Ieri, pe măsură ce toți succesorii constituționali ai președintelui și-au dat demisia, vicepreședintele Senatului a anunțat că va prelua președinția provizorie a țării până la organizarea unor noi alegeri. Protestele au crescut în intensitate în toată țara de la demisia lui Evo Morales, după trei săptămâni de proteste împotriva realegerii sale, descrisă ca fiind frauduloasă de către observatori.

Șeful armate a ordonat trupelor să sprijine poliția. Susținătorii lui Morales au ars și jefuit secțiile de poliție din mai multe orașe, au rănit polițiști și civili și au provocat panică în rândul persoanelor care au luat armele uneori pentru a-și apăra proprietățile.