Eşti aici

Oficial! Guvernul Sandu a fost demis

Doar cinci luni! Atât a durat Guvernul condus de prim-ministrul Maia Sandu, care în ședința de astăzi Parlamentului a fost demis, după ce a primit vot de neîncredere din partea a 63 de deputați. Singurii care au votat contra moţiunii înaintate de PSRM au fost aleșii poporului din Blocul ACUM și, surprinzător, cei din fracțiunea Partidului Șor.

La ultima sa apariție oficială ca premier al țării, în care și-a prezentat raportul de activitate, Maia Sandu nu a ezitat să spună că a lucrat doar în folosul poporului.

Care, mai spune Maia Sandu, nu a așteptat miracole într-un timp atât de scurt.

Și totuși, așa-numitul bine prezentat de Maia Sandu a fost dur criticat de deputații fracțiunilor PSRM și PD.

Nu a fost mai blând nici Pavel Filip, care a spus că în cele cinci luni de activitate, Guvernul Sandu a trăit doar cu Vladimir Plahotniuc în cap.

De asemenea, fostul prim-ministru nu a ezitat să-i amintească Maiei Sandu că un căpitan nu își va părăsi niciodată primul corabia.

Și totuși, deși împotriva activității Guvernului, PD a fost singura formațiune care a venit cu un colac de salvare pentru Executiv.

Surprinsă, Maia Sandu a zâmbit ironic și a răspuns abstract.

Drept replică la toate învinuirile care s-au adus Guvernului Sandu, Igor Grosu a spus că Executivul, în unele momente, a reușit chiar mai multe decât s-a propus.

Spre final, parcă conștientă de ce va urma, Maia Sandu a venit cu un nou val de critici aruncate în stânga și în dreapta, gest care însă a fost stopat elegant de Zinaida Greceanîi.

Așadar, după aproape trei ore în care a fost dezbătută moțiunea de cenzură, aceasta a fost susținută de 63 de aleși ai poporului, respectiv Guvernul Sandu a căzut la numai cinci luni după ce a fost învestit.