Eşti aici

Platon: „Miliardul furat a ajuns la Plahotniuc și Șor”

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon susține că banii din miliardul furat au ajuns în conturile foștilor deputați Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la TV 8, unde a mai menționat că mai multe companii beneficiare ale fraudei i-ar aparține exclusiv lui Plahotniuc.

„Noi am prezentat Procuraturii ca Compania Zenit aparține lui PLahontiuc și Șor, și toți banii sustrași cu ajutorul acestei companii din Viktoria Bank și BEM au ajuns la ei.”

Totodată, Platon a ținut să menționeze că învinuirile care i se aduc acum ex-liderului PD se datorează colaborării lui cu procurorii.

„Eu am oferit procurorilor informații clare cu referire la furtul miliardului, scheme, cum au fost primiți, cum s-au oferit, cum totul a avut loc. Iată toate aceste informații le-am prezentat.”

În mod normal, atât Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, cât și Serghei Iaralov ar putea fi acuzați de implicarea într-un grup criminal organizat, mai spune Veaceslav Platon.

„ – Din câte eu știu, în această schemă sunt implicați sute de oameni, dar potrivit Procuraturii, eu știu că învinuiri în acest dosar trebuie să-i fie aduse lui Șor, lui Iaralov, și parcă atât. –Doar lor doi? –Trei. –Plahotniuc – organizator, Iaralov și Șor – subordonați.”

Amintim că anterior, Procurorul General, Alexandr Stoianoglo a declarat că omul de afaceri, Veaceslav Platon a fost învinuit și condamnat ilegal, iar pe numele Vladimir Plahotniuc va fi inițiată o nouă cauză penală, pe trei capete de acuzare, după care actele vor fi traduse și expediate autoritățile din America pentru ca aceste să fie extrădat și tras la răspundere în Moldova.