Eşti aici

Premierul și-a asumat răspunderea. Ar putea fi demis

Prim-ministrul Moldovei Maia Sandu a rămas pe poziție și a mai făcut un pas spre realizarea reformei sale în justiției. Astfel, astăzi, după numeroasele negocieri, păreri și ultimatumuri, premierul a venit în Parlament, unde a prezentat deputaților proiectul de lege prin care și-a asumat răspunderea de a preselecta cel puțin doi candidați pentru funcția de Procuror General.

În fața deputaților, Maia Sandu a reiterat faptul că curățarea justiției rămâne prioritatea sa numărul unu. 

Toate bună și frumoase până aici, pentru că în continuare la tribuna Parlamentului a mers deputatul PSRM, Vasile Bolea, care a înaintat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Maia Sandu, adică solicitare de demisie.

Referindu-se la subiectul dezbătut în ședința de astăzi a Legislativului, Vasile Bolea a mai spus că fracțiunea pe care o reprezintă dorește organizarea unui nou concurs de selectare a Procurorului General.

Menționăm că moțiunea de cenzură înaintată de PSRM împotriva actualului Guvern a fost transmisă spre examinare Comisiei juridice, pentru numiri și imunități, care urmează să examineze corectitudinea prezentării acesteia, ca peste trei zile, Parlamentul să se întrunească și să o examineze în plen. Amintim că moțiunea socialiștilor a fost înaintată după ce anterior și deputații democrați au înaintat una, pe care însă și-au retras-o joi, invocând faptul că a lor nu ar fi adunat voturile necesare pentru a fi aprobată.