Eşti aici

Salariile și pensiile vor fi achitate la timp

Achitarea salariilor, pensiilor și altor plăți sociale este prioritară și se va face fără întârziere. Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat emis în urma ședinței majorității parlamentare.

Potrivit sursei citate, datorită promulgării și publicării rapide a modificărilor bugetare, care au intrat în vigoare sâmbătă, 25 aprilie, Ministerul Finanțelor a reușit accesarea celor peste patru miliarde de lei oferiți de Fondul Monetar Internațional, înainte ca aceste legi să fie blocate.

„Rămân sub pericol de nefinanțare cheltuielile care conform rectificării bugetare urmează a fi finanțate din mijloacele creditului de stat din partea Federației Ruse”, se mai menționează în comunicatul dat.

Totodată, în cadrul aceleași ședințe, majoritatea parlamentară a apreciat și salutat asistența externă oferită țării noastre de partenerii externi, printre care FMI, China, Rusia, Turcia și România, precum și a discutat necesitatea unor măsuri și acțiuni clare post-criză, care să țintească relansarea economiei naționale.

Acum patru zile, președintele țării Igor Dodon a declarat că, dacă Curtea Constituțională, la solicitarea opoziției parlamentare, va bloca legile votate în Parlament, de la 1 mai salariile și pensiile nu vor putea fi achitate.