Eşti aici

Salariile și pensiile vor fi plătite la timp

Salariile și pensiile vor fi plătite în continuare integral. Asigurarea a fost făcută astăzi, în cadrul unei ieșiri la presă, de către ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița.
 (Natalia Gavrilița, ministrul Finanțelor)
„Vreau să transmit un mesaj foarte, foarte clar pentru cetățeni, și anume că salariile vor fi plătite integral și la timp.”
Și asta, mai spune oficialul, chiar dacă fosta guvernare a plecat, lăsând o gaură totală în bugetul de stat de aproximativ 4 miliarde de lei.
(Natalia Gavrilița, ministrul Finanțelor)
„Dacă ne uităm la executarea bugetului pentru prima jumătate de an, deja vedem că cheltuielile pentru legea salarizării vor depăși cu un miliard de lei, mai mult de un miliard de lei, suma care a fost plnificată în buget. Iată că deja avem deficit crescând cu 2,2 miliarde de lei mai mare decât cel planificat.”
În această ordine de idei, deși au fost restabilite relațiile cu cu partenerii străini, Natalia Gavriliță a menționat faptul că în continuare va fi nevoie de luat câteva măsuri urgente pentru a umple golul lăsat de fosta guvernare.
 (Natalia Gavrilița, ministrul Finanțelor)
„Vom ajusta bugetul la realitățile zilei de astăzi și în special sau poate din păcate vom reduce cheltuielile planificate pentru investiții capitale, adică o sumă de circa 600 de milioane de lei.”
Menționăm că, Natalia Gavriliță a precizat că o continaure ministerul pe care-l conduce va crește capacitățile de absorbție în privința proiectelor de investiții capital și va acorda ajutor și suport pentru recuperarea activelor din furtul bancar.