Eşti aici

Tragedie evitată în ultim moment la Otaci

Tragedie evitată în ultim moment la Otaci, unde, miercuri seara, o parte a unui bloc de locuit cu nouă etaje s-a prăbușit pur și simplu. Totul s-a întâmplat la 10 minute după ce salvatorii au reușit să evacueze în siguranță 18 familii, adică 51 de persoane, inclusiv 11 copii, astfel că, din fericire nu au fost înregistrate victime.
Din primele informații oferite de către Inspectoraul General pentru Situații de Urgență, cauzele prealabile care au dus la prăbușirea blocului de locuit ar fi, darea în exploatare a blocului cu diverse încălcări, acumularea permanentă a apei în subsol și demolarea parțială a pereților de bază, chiar de către unii locatari.
Fiind primul care a dat această veste noaptea trecută, președintele Igor Dodon a mers astăzi la prima oră la Otaci pentru a se asigura că sinistrații sunt în siguranță.
 (Igor Dodon, președintele Moldovei)
„Soluția ar fi ca să facem evaluare pentru fiecare apartament în parte și statul, Guvernul să aloce mijloace financiare din bugetul de stat, pentru ca fiecare să-și poate cumpăra o altă casă.”
De incidentul petrecut la Otaci a luat act și prim-ministrul Maia Sandu, care la finalul ședinței Guvernului de astăzi a spus că autoritățile le vor oferi persoanelor afectate tot sprijinul necesar.
(Maia Sandu, prim-ministru)
„Dacă e vorba de bani, pe care să-i ofere statul, și ei să-și găsească locuințe, sau dacă e vorba de altă formulă. O să discutăm cu oamenii să vedem ce-i aranjează mai bine. Până atunci autoritățile locale le-au găsit loc de cazare, oamenii au alimente, deci, temporar, totul este bine acolo.”
De asemenea, pentru a evitat alte asemenea incidente, premierul a cerut Direcțiilor pentru situații de urgență și autorităților locale să investigheze de urgență grădinițile, școlile și blocurile de locuit care prezintă careva semne de instabilitate.