Eşti aici

Un palestinian, fost membru ISIS, expulzat din Moldova

Un cetățean originar din Palestina, fost membru al gruprii terorirste Statul Islamic, alături de care a luptat în Siria, a fost expulzat de la noi în Turcia. Anunțul a fost făcută astăzi de către Serviciul de Informații și Securitate, care a mai menționat că cel vizat a fost declarat indezirabil pe teritoriul țării noastre pe un termen de zece ani.
Potrivit SIS, bărbatul a ajuns în Moldova în 2018, derulând activități specifice adepţilor grupărilor teroriste care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie amenințări serioase la adresa securității naționale. În momentul escortării cetăţeanului străin din ţara noastră, asupra acestuia au fost găsite arme albe și tehnică specială performantă.
Totodată, Seriviul de Informații și Securitate mai afirmă că individul a avut contact direct cu exponenți ai unor grupări teroriste, fiind expus propagandei jihadiste, în urma căreia a adoptat un comportament radical.
Amintim că anterior, SIS declara că pe întreg teritoriul Moldovei există un risc scăzut de producere a unor acțiuni teroriste.