Eşti aici

Vladimir Plahotniuc, în căutarea soluțiilor

Ex-liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc caută orice soluție pentru a scăpa de dosarele în care este vizat, prioritate având cele deschise pe numele lui în Rusia. În acest sens, fostul deputat ar fi cerut azil politic în Ucraina. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, în cadrul unei emisiuni de la TV8.

„ –Plahotniuc a cerut azi nu doar în SUA, ca să știți este în examinare și cererea de azil politic și în Ucraina. –Când a cerut-o? –A cerut-o ceva timp în urmă. În primul rând Plahotniuc este în căutare internațională pe mai multe dosare din Federația Rusă, iar Ucraina este statul care nu extrădează pe nimeni în Federația Rusă.”

Totodată, potrivit lui Usatîi, încă un motiv ar fi faptul că, în situația în care este căutat, lui Plahotniuc i-ar fi mai ușor să gestioneze, de exemplu aflându-se undeva pe la Odesa, anumite chestiuni legate de activitatea lui în Moldova.

Amintim că fostul deputat a fost dat în căutare internațională atât de către autoritățile de la Chișinău, cât și de la Moscova, el fiind vizat în mai multe dosare penale deschise pentru spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari. Plahotniuc a părăsit Moldova la 14 iunie, imediat după formarea alianței PSRM – ACUM, el aflându-se pentru o perioadă în America, dar la această oră nu se știe nimic public despre locul aflării acestuia.